04-08-04

Dag van nationale rouw

Vandaag werden enkele slachtoffers van de ontpoffing in Ghislenghein begraven. Het was een dag van nationale rouw. Om 11 uur werd een minuut stilte gehouden ter ere van de slachtoffers. Ondertussen is ook een 18de slachtoffer van de ramp geïdentificeerd. Het is nog steeds niet duidelijk wat de ontploffing heeft veroorzaakt. De ramp doet denken aan wat gebeurde in Enschede.

20:09 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Triest Het is triest dat dit soort dingen nog steeds kunnen gebeuren. Ik hoop dat de hele zaak voor de nabestaanden zo snel mogelijk wordt afgewikkeld. Volgens mij zijn ze in Nederland nog steeds bezig over de zaak Enschede. Daar wordt niemand vrolijker van. (Met respect voor de overledenen en nabestaanden).

Gepost door: Tonny | 05-08-04

Afschuwelijk dat is het, voor de slachtoffer en hun familie en voor iedereen die een dergelijk schokkende gebeurtenis van dichtbij heeft meegemaakt. Het lijkt idd een beetje op Enschede. Ik geloof ook dat een team uit Enschede gaat ondersteunen en adviseren in België.

Gepost door: Mieke | 05-08-04

triest2 Dit is hetzoveelste bewijs dat een werk uitvoeren niet mag "overgemanaged" mag zijn,want dan gebeuren er fouten.
Ik ben er bijna zeker van dat tijdsdruk aan de basis ligt van deze fout,als je ziet dat de buis beschadigd was door een graafmachiene,en er niemand aandacht heeft aan geschonken.
Dit voorval krijgt zeker nog een staartje al dan niet politiek,want welke instantie plant nu een industrie terein zo dicht bij een aardgas leiding met vloeibaar gas waar 80 bar druk op zit.
Nog niet zo lang geleden heeft de waalse overheid grote inspanningen gedaan om vlaamse bedrijven over de taalgrens te lokken,en zo de werkloosheid aan te pakken in deze gebieden.Op zich is er daar niks mis mee,maar ik denk dat dat stemmen winst in dit geval belangrijker was dan veiligheid.
p.s.:Denk nooit dat ik iets tegen onze waalse medebelgen heb,dit kon in vlaanderen ook gebeuren.Mijn medeleven aan de betrokken famiies.

Gepost door: triest2 | 05-08-04

De commentaren zijn gesloten.