29-07-04

Agressie door voedingswijze

Op de site van de Standaard vond ik vandaag een artikel dat gaat over het verband tussen agressief gedrag en voedingsgewoonten. Dieetmaatregelen zouden helpen bij hyperactieve kinderen en ook bij gedetineerden. Minder suiker in de voeding zou de agressie van gedetineerden verminderen. In Nederland wil men nu gaan experimenteren met dieeten in gevangenissen. Een macrobiotische manier van eten zou niet alleen de agressie verminderen maar ook heel wat ziektes verminderen of elimineren.

13:57 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-07-04

Luchtballon

Er vloog net een luchtballon voorbij. Het lijkt me heerlijk om een keer vanuit een luchtballon naar de wereld te kijken. Ik zeg al heel lang dat ik een keertje zou willen meevliegen, maar het is er tot nu toe nog nooit van gekomen. Ondertussen zeggen mijn dochters dat ze ook meewillen met die luchtballon, toch nog even uitstellen tot ze wachten met uitstappen tot die ballon terug beneden staat...

20:39 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-07-04

ITunes button

Gisteren hielp Davis me met het zetten van de iTunes button die je hier links kan zien (waarvoor dank trouwens Davis!). Voor wie het ook een keertje wil proberen op zijn blog, je moet het volgende doen. Ga naar de volgende link en typ daar in welk nummertje je wil laten horen. Je merkt meteen of het gewilde nummer al dan niet voorhanden is in de iTunes Music Store. Als je op het gewilde nummer klikt krijg je een pagina waar twee html codes opstaan. De bovenste code heb je nodig om zo'n button te plaatsen zoals ik heb gedaan. De onderste kan je gebruiken om te linken naar iTunes zodat mensen die het programma nog niet staan hebben het kunnen downloaden. Veel plezier ermee!

18:46 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-07-04

Lotte jarig

Gisteren was Lotte jarig, ze werd er 5. Daar moest natuurlijk een feestje van komen. Vrijdagavond al kwam de familie op bezoek. Lotte was in de wolken met het vele knutselmateriaal dat ze kreeg (stiften, kleurpotloden, lijm, kleurboeken,...). Het zwembadje met fonteintje dat oma had meegebracht kreeg wel het meeste aandacht en moest natuurlijk meteen getest worden. Vrijdagavond was het lekker warm buiten, dus meteen het badje opgeblazen, water derin en ja hoor, alle kinderen hadden waterpret. Het werd een gezellige avond voor iedereen. Op de dag van haar verjaardag mocht Lotte kiezen welke vriendjes en vriendinnetjes ze wil uitnodigen voor een verjaardagsfeestje. Het bleek een heel moeilijke keuze te worden. Uiteindelijk stonden er zo'n 12 namen op haar blaadje. We krijgen dus de handen vol volgende week met al die 5-jarigen. Eigenlijk kijk ik er wel naar uit, vroeger in de jeugdbeweging gaf ik iedere week activiteiten voor zo'n kinderen, dus het zal me nog wel lukken. Wordt vervolgd...

10:27 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-07-04

Zotte Maandag

Vorige maandag was het weer zover, Zotte Maandag werd gevierd in Pittem. Pittem is het geboortedorp van mijn man en ik en Zotte Maandag is een dag waar ze zot doen in Pittem. Het begint allemaal om 9 uur 's morgens dan is er een jaarmarkt waar alle Pittemnaren, ex-Pitttemnaren en iedereen die het wil naar toe komen. Je kan er op de koppen lopen zoveel volk is er. De fanfare loopt door de straten met in hun kielzog de burgemeester en de deken van Zotte Maandag. De deken is natuurlijk in het gezelschap van wat vrouwelijk schoon dat ieder jaar weer wordt uitgenodigd. Om 11 uur is er Zottekesworp, dan worden er zotjes gegooid vanop het gemeentehuis (een zotteke is een popje). Sommige zotjes hebben een nummer en wie nummer 1 heeft, wint een fiets. Er staat ook ieder jaar een jeneverkraam op de markt en ieder jaar opnieuw zien we daar mensen terug die we al een jaar niet meer zagen, de jenever vloeit rijkelijk en er wordt natuurlijk gelachen en gebabbeld. Kort na de middag wordt iedereen uitgenodigd bij de deken van Zotte Maandag, die trakteert iedereen op gratis drank. Daarna vertrekt de feeststoet, verschillende straten en wijken knutselen al weken op voorhand een wagen in elkaar. Na de feeststoet trekt iedereen naar de markt waar de kermis bezig is en waar je overal terrasjes kan vinden om door te feesten tot in de late uurtjes, of misschien beter de vroege uurtjes. Kortom een echt volksfeest dus, waar we ieder jaar weer graag bij zijn en ons even terug Pittemnaar voelen.

11:34 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-04

Terug thuis

Gisterenavond kwamen we thuis van kamp. Na twee keer een week op kamp was ik compleet uitgeput. Ik heb het klokje rond geslapen en voelde me vandaag terug fit genoeg om de berg was te lijf te gaan. We hebben allemaal ontzettend genoten en gaan volgend jaar terug mee. Nu pas begint de vakantie echt voor me. Op kamp gaan was ook wel een beetje vakantie, maar dan gecombineerd met werken. We gaan pas in augustus op reis, dus heb ik nu een drietal weken om lekker te genieten van het leven: lezen van een boek, lekker koken, zalig niets doen, fietstochtje, glaasje wijn,... als het weer nu nog wat mee wil dan komt dat vast in orde. Maandag gaan we naar Zotte Maandag, wat dat is dat leg ik jullie in een volgende blog weer uit!

20:26 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-07-04

Taalkamp.

Gisteren kwamen we heel moe maar voldaan terug thuis van ons eerste taalkamp voor deze zomer. Bij de reacties op het vorige stukje las ik dat niet iedereen perfect weet wat een taalkamp eigenlijk is. Het is een vakantie voor jongeren en kinderen die Frans of Engels willen bijleren. De organisatie waar ik mee samenwerk begint al met kinderen vanaf 5 jaar. De kinderen hebben anderhalf uur les 's morgens en nog eens anderhalf uur 's middags. De rest van de tijd wordt gevuld met allerlei activiteiten onder begeleiding van ervaren monitors. Zo kwam er een sprookjesvertelster, kwam er iemand om circustechnieken aan te leren, gingen de oudsten mountainbiken, er kwamen enkele Afrikanen die de kinderen deden dansen en leerden djembé spelen, de kleinsten gingen zwemmen en de tijd die nog over was werd opgevuld met spelletjes. Het spreekt voor zich dat de kinderen zich ontzettend hebben geamuseerd en ondertussen ook wat Engels of Frans hebben opgepikt. Bij de kleinsten gaat dat vooral op een heel speelse manier via het leren van liedjes en via tekeningen terwijl de oudsten al heel wat grammatica kregen voorgeschoteld. De meeste kinderen wisten ons gisteren toen hun ouders hen kwamen ophalen te vertellen dat ze volgende jaar terug meegaan, kortom het was een geslaagde vakantie. Morgen vertrekken wij opnieuw voor ons tweede taalkamp van deze zomer.

19:05 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-07-04

Kamp

We vertrekken deze middag op taalkamp met het hele gezin. De kinderen zullen er veel ravotten en ook wel een beetje naar de Franse les gaan, mijn man vertrekt vandaar naar het werk en ik ga er les Engels geven. Dus vakantie en toch weer geen echte vakantie, of een werkvakantie... In ieder geval ik ga ervoor! Tot vrijdag!

08:17 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-07-04

Waarom de tekeningen van Nijntje hier verdwenen zijn? Lees maar even...

Geachte nijntjefan,Zoals u bekend is, is Dick Bruna geestelijk vader en ontwerper van onder meer het figuurtje nijntje. De tekeningen van nijntje van Dick Bruna zijn auteursrechtelijk beschermd.Dick Bruna heeft het auteursrecht op de tekeningen van nijntje overgedragen aan Mercis BV. Mercis BV is daarmee auteursrechthebbende op o.a. de nijntje illustraties. Op grond van de Nederlandse Auteurswet heeft de auteursrechthebbende het uitsluitend recht auteursrechtelijk beschermde tekeningen te verveelvoudigen en openbaar te maken. Een verveelvoudiging of openbaarmaking zonder toestemming van de auteursrechthebbende is onrechtmatig.Wij hebben vastgesteld dat aan de http://nijntjemac.skynetblogs.be/ een webpagina is gekoppeld, waarbij zonder toestemming illustraties van Dick Bruna worden getoond. We begrijpen dat u een grote fan bent maar Mercis heeft u geen toestemming verleend voor deze verveelvoudiging en openbaarmaking.Daarnaast is Mercis BV eigenaar van het woord- en beeldmerk NIJNTJE dat geregistreerd is bij het Benelux Merkenbureau. Op grond van deze registratie kan Mercis zich verzetten tegen elk gebruik van het merk NIJNTJE dat zonder toestemming van Mercis in het economisch verkeer wordt gemaakt.Dick Bruna en Mercis wensen dat voornoemde inbreuken op hun rechten met onmiddellijke ingang worden gestaakt. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend per direct de hierboven genoemde webpagina te verwijderen. Daarnaast verzoeken we u ons binnen 14 dagen te bevestigen dat u ook in de toekomst zult afzien van verder onrechtmatig gebruik van de illustraties van Dick Bruna. U zult zich wellicht afvragen waarom we zo streng zijn. Mercis en Dick Bruna streven ernaar om iedereen de belangrijkste informatie over nijntje en haar vriendjes op één locatie aan te bieden / te verschaffen, nl. de officiële website. En dat gebeurt op www.nijntje.nl. Alleen door op te treden tegen onrechtmatige publicaties en /of verveelvoudigingen van het werk van Dick Bruna, (ook al is dit door u als fan alleen positief bedoeld) kunnen we dit beleid van Mercis realiseren.Als wij u toestemming zouden geven om uw activiteiten voort te zetten zou dit ook consequenties hebben voor anderen. Om wildgroei te vermijden moeten wij iedereen hetzelfde behandelen.Ik vertrouw erop dat u binnen 14 dagen aan ons verzoek gehoor zult geven en ontvangen hiervan graag een bevestiging. Wij zien uw bericht met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet,Mariella OstendorfC.c. Mw. M.A.M. Kerkhof (Directeur)

22:04 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Vianen

Dinsdag vertrokken mijn man en ik om een bagagewagen te gaan oppikken in Nederland, in Wilnis, niet zo ver van Utrecht. Aangezien wij nog niet eens een trekhaak hebben, leenden we hiervoor de auto van mijn schoonouders. De problemen begonnen in Kruibeke, voor Antwerpen, werken op de Antwerpse ring en dat hebben we gemerkt, de hele tijd aanschuiven. Eenmaal voorbij Antwerpen hoopten we op rustig verkeer, maar niets was minder waar. In Nederland was op de snelweg een ongeval gebeurd, dus weer aanschuiven. Eindelijk waren we bijna in Utrecht, maar plost merkte mijn man dat er iets mis was met de auto. Hij minderde snelheid en probeerde een afrit te halen, maar zelfs dat lukte niet meer. We raakten net op tijd op de pechstrook. ANWB gebeld, een vriendelijk Nederlander kwam ons bijna een uur later helpen om toch maar van de snelweg te raken. Hij wist ons meteen te vertellen dat het niet zomaar een probleem was, maar iets dat meerdere dagen zou duren om te herstellen (voor de specialisten, hij zei iets van de koppakking). We werden afgezet in Vianen. Waar we belden naar onze ouders die wel voor de kinderen zouden zorgen en naar een tante van mijn man die getrouwd is met een garagist. Die had nog eerst ander werk te doen, maar uiteindelijk was ze iets over 8 bij ons. Wat waren we blij haar te zien. En de bagagewagen? Wel die verkoper is tot daar gekomen, er was een trekhaak aan de sleepwagen en zo raakten we nog allemaal heelhuids terug. Aan de auto zullen wel wat kosten zijn, niet meteen aangenaam, zeker niet als het niet met je eigen wagen is. Foto's heb ik niet, ik had niets bij behalve wat centen, zelfs geen trui. Maar in Vianen hadden we tijd zat, dus even een winkel binnengeweest. Er waren daar al solden, in Belgie starten die pas op 1 juli.

12:57 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |