10-07-04

Taalkamp.

Gisteren kwamen we heel moe maar voldaan terug thuis van ons eerste taalkamp voor deze zomer. Bij de reacties op het vorige stukje las ik dat niet iedereen perfect weet wat een taalkamp eigenlijk is. Het is een vakantie voor jongeren en kinderen die Frans of Engels willen bijleren. De organisatie waar ik mee samenwerk begint al met kinderen vanaf 5 jaar. De kinderen hebben anderhalf uur les 's morgens en nog eens anderhalf uur 's middags. De rest van de tijd wordt gevuld met allerlei activiteiten onder begeleiding van ervaren monitors. Zo kwam er een sprookjesvertelster, kwam er iemand om circustechnieken aan te leren, gingen de oudsten mountainbiken, er kwamen enkele Afrikanen die de kinderen deden dansen en leerden djembé spelen, de kleinsten gingen zwemmen en de tijd die nog over was werd opgevuld met spelletjes. Het spreekt voor zich dat de kinderen zich ontzettend hebben geamuseerd en ondertussen ook wat Engels of Frans hebben opgepikt. Bij de kleinsten gaat dat vooral op een heel speelse manier via het leren van liedjes en via tekeningen terwijl de oudsten al heel wat grammatica kregen voorgeschoteld. De meeste kinderen wisten ons gisteren toen hun ouders hen kwamen ophalen te vertellen dat ze volgende jaar terug meegaan, kortom het was een geslaagde vakantie. Morgen vertrekken wij opnieuw voor ons tweede taalkamp van deze zomer.

19:05 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Fijn Dat jullie het leuk hebben gehad en blij dat je even hebt uitgelegd wat een taalkamp is. Ik kende dat niet. Ga je ook nog zomaar op vakantie (zonder taalkamp bedoel ik)?

Gepost door: Mieke | 10-07-04

weer weg Nog maar net terug en nu alweer weg! Best druk.
Dus moeten we je vanavond weer missen?
Kus, LEXY.

Gepost door: LEXY | 11-07-04

druk druk druk Alweer weg vertelde je. Ik hoop voor je dat het deze week wat droger blijft. Ik probeer het af te dwingen voor je! Veel plezier!

Gepost door: Tonny | 11-07-04

Work-a-holic !!! Nijntje..herstel Neintje kan niet zonder werken !!!
Maar ze geniet ervan, zo te horen ...
Veel plezier maar weer......

Gepost door: RoberT | 11-07-04

Djembé Les om op een Djembé te spelen kregen wij laatst ook voor CKV, was heel errug leuk moet ik zeggen.

Gepost door: Rickosss | 11-07-04

De commentaren zijn gesloten.