01-07-04

Waarom de tekeningen van Nijntje hier verdwenen zijn? Lees maar even...

Geachte nijntjefan,Zoals u bekend is, is Dick Bruna geestelijk vader en ontwerper van onder meer het figuurtje nijntje. De tekeningen van nijntje van Dick Bruna zijn auteursrechtelijk beschermd.Dick Bruna heeft het auteursrecht op de tekeningen van nijntje overgedragen aan Mercis BV. Mercis BV is daarmee auteursrechthebbende op o.a. de nijntje illustraties. Op grond van de Nederlandse Auteurswet heeft de auteursrechthebbende het uitsluitend recht auteursrechtelijk beschermde tekeningen te verveelvoudigen en openbaar te maken. Een verveelvoudiging of openbaarmaking zonder toestemming van de auteursrechthebbende is onrechtmatig.Wij hebben vastgesteld dat aan de http://nijntjemac.skynetblogs.be/ een webpagina is gekoppeld, waarbij zonder toestemming illustraties van Dick Bruna worden getoond. We begrijpen dat u een grote fan bent maar Mercis heeft u geen toestemming verleend voor deze verveelvoudiging en openbaarmaking.Daarnaast is Mercis BV eigenaar van het woord- en beeldmerk NIJNTJE dat geregistreerd is bij het Benelux Merkenbureau. Op grond van deze registratie kan Mercis zich verzetten tegen elk gebruik van het merk NIJNTJE dat zonder toestemming van Mercis in het economisch verkeer wordt gemaakt.Dick Bruna en Mercis wensen dat voornoemde inbreuken op hun rechten met onmiddellijke ingang worden gestaakt. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend per direct de hierboven genoemde webpagina te verwijderen. Daarnaast verzoeken we u ons binnen 14 dagen te bevestigen dat u ook in de toekomst zult afzien van verder onrechtmatig gebruik van de illustraties van Dick Bruna. U zult zich wellicht afvragen waarom we zo streng zijn. Mercis en Dick Bruna streven ernaar om iedereen de belangrijkste informatie over nijntje en haar vriendjes op één locatie aan te bieden / te verschaffen, nl. de officiële website. En dat gebeurt op www.nijntje.nl. Alleen door op te treden tegen onrechtmatige publicaties en /of verveelvoudigingen van het werk van Dick Bruna, (ook al is dit door u als fan alleen positief bedoeld) kunnen we dit beleid van Mercis realiseren.Als wij u toestemming zouden geven om uw activiteiten voort te zetten zou dit ook consequenties hebben voor anderen. Om wildgroei te vermijden moeten wij iedereen hetzelfde behandelen.Ik vertrouw erop dat u binnen 14 dagen aan ons verzoek gehoor zult geven en ontvangen hiervan graag een bevestiging. Wij zien uw bericht met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet,Mariella OstendorfC.c. Mw. M.A.M. Kerkhof (Directeur)

22:04 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Nijntje II Schandalig dat het niet meer mag...... Geld willen die wolven. Vanaf heden staak ik om ook nog maar 1 ding van Meneer Bruna aan te raken. Wat een viespeuken!

Gepost door: Tonny | 01-07-04

Wij willen niks meer Tja, het is intriest, Nijntje blijft nu eenzaam en alleen achter, en geen vriendjes meer, dus ook geen belevenissen..het is boek is dicht, idee voor een nieuwe naam, b.v. Lijntje? en daar zal b.v. Davis wel een figuur bij/omheen maken...zo komt het weer goed, en commercieel gezien, kunnen we daar een strip omheen verzinnen, die we dan weer kunnen uitbrengen ...... toch?

Gepost door: RoberT | 01-07-04

Pffft Wat een narigheid. Alsof je iets crimineels van plan bent. Misschien moet je je naam veranderen in Neintjemac. Dat is toch echt heel iets anders. En ja, er is vast wel iemand die een leuke marmot of zo er bij wil ontwerpen. Laat je niet uit het veld slaan Neintjemac!

Gepost door: Mieke | 01-07-04

uw 'activiteiten" staken Dat is schrikken! Wat een straffe taal tegen onze lieve kleine Nein! Die snappen er duidelijk nix van....

Gepost door: Scriptkipje | 01-07-04

Co&Nijn Heb jij weer. Zit je wel mee deze week. :(
Zal idd wel iets verzinnen om je op te beuren.
Nijn, Nijntjemac, Lijntje....hhmm. Nein danke.

Gepost door: Davis | 02-07-04

typfout Er zit een heel vervelende typfout in de URL van je weblog. Ipv Neintjemac staat daar nl Nijntjemac. Gelukkig letten de meeste mensen daar niet op. LOL

Gepost door: Mieke | 02-07-04

nou nou zouden ze nou werkelijk iedere site gaan zoeken voor een plaatje van nijntje....dan hebben ze in ieder geval werk voor een aantal mensen over. ik snap het ergens wel, maar ik ben toch ook van mening dat je dit soort dingen pas doet op het moment dat jij winst maakt door het gebruik van nijntje. Valt me nog mee dat je je nick nog niet hoeft te veranderen

Gepost door: sab | 02-07-04

ongelovelijk Jesus ongelovelijk dit. Lijkt wel een grap! Ik zou het negeren. Wat kunnen ze je maken? Alleen wij weten wie de echte Nijntje is! Onze Nijntje waar we van veel van houden komt uit Belgie!
Van mij konden ze de pot op.
Ik zou kijken waar het schip strand als ik jou was. Leuk toch lekker spannend.
Van deze Hollander niets dan liefs, LEXY.

Gepost door: LEXY | 03-07-04

Ja! Ik sluit me volledig bij Lexy aan Nijn, gewoon doorgaan en je er niks van aantrekken, deze is site is nog mooier dan die van Dick bruna ook!

Gepost door: Rickosss | 03-07-04

neintje klinkt eigenlijk heel lief.. Heel stom eigenlijk, ze hadden het ook kunnen zien als extra reclame.. je deed er niemand kwaad mee !! Maar deze site ziet er top uit zeg

Geluk en geniet

Gepost door: Sylvia | 04-07-04

Dick was boos Dat is de titel van een artikeltje op onze weblog over Dick en Nijntje(Neintje dus)

Gepost door: Hans | 27-07-04

Terecht Sorry hoor, maar ik ben vast de enige die die brief terecht vind. Dick Bruna heeft Nijntje bedacht dus is het logisch dat niet iedereen dat zomaar mag kopieëren. Met een een tekst zou het plagiaat heten, en met kunst een vervalsing. Ik snap het best dat dit niet zomaar kan.
Enne...Dick is een hele aardige man. Je denkt toch niet dat hij persoonlijk hier achter zit? Die man heeft het veel te druk met zijn illustraties joh.

Gepost door: abby | 27-07-04

De commentaren zijn gesloten.