10-06-04

Verkiezingen

Op de blogs van mijn Nederlandse vrienden kan je er al vollop over lezen. Wij zijn pas zondag aan de beurt een keertje voor Europa en meteen ook voor Vlaanderen. Het valt me enorm op dat er veel mensen zijn die nog niet weten wat ze zullen doen zondag. Dat ze moeten stemmen is zeker, want hier is er nu eenmaal stemplicht. Bij afwezigheid kan je daar nog een boete voor krijgen ook. Alle Belgen dus op stap naar de stembus. Ik vraag me wel af wat er zou gebeuren als de stemplicht zou stemrecht worden. Waarschijnlijk zouden veel mensen de moeite niet meer doen om te stemmen. Zou een partij zoals het Vlaams Blok nog steeds zoveel stemmen krijgen of juist heel wat minder? Ik zou in ieder geval blijven gebruik maken van mijn recht; wie niet stemt moet tenslotte achteraf niet klagen. Voor wie ik zondag ga stemmen? Voor de goede natuurlijk, voor wie anders!

19:07 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

En... wat is de goede dan? willen we natuurlijk allemaal weten, we branden van spanning!

Gepost door: Rickosss | 10-06-04

het is weer klaar het recht om te stemmen is een voorrecht als je weet dat elders men niet mag stemmen
maar het is voor mij allemaal te ver van mijn bed, vandaag wel gestemd puur omdat ik niet wil dat mijn stem anders automatisch naar de grootste gaat die waarschijnlijk niet in mijn lijn ligt

Gepost door: sab | 10-06-04

gestemd wij hebben zoals je zei al gestemd en het was een grote overwinning voor de socialisten. De liberalen en christen-democraten verloren allebei en de partij Europa Transparant heeft zomaar twee zetels. Dat laatste zegt ook wel iets lijkt me. En wat de stemplicht betreft, ik ben meer voor een stemrecht. Al zei een vriend van mij gisteren dat je ook een tegenstem zou moeten kunnen uitbrengen. Tegen Vlaams blok bij voorbeeld.

Gepost door: Mieke | 11-06-04

beseffen Tja.. met recht heb je 1 dag stemplicht en met plicht twee.
Weekendplicht en dagrecht.

Gepost door: Davis | 11-06-04

plicht Ik ben volstrekt tegen stemplicht. Natuurlijk ben ik er voor dat zoveel mogelijk mensen netjes kiezen, maar in een democratie moet je vrijheden hebben, dus ook de vrijheid om te stemmen. Doe vooral zo links mogelijk! (ik wil je niet beïnvloeden hoor) :)

Gepost door: Tonny | 12-06-04

voor Mogen ze van mij hier ook invoeren stemplicht. En ook stemmen op zondag! Want doordaat ik moest overwerken ben ik er donderdag niet meer aan toegekomen. Maar de SP heeft gelukkig weer twee zetels erbij. Dat zit wat lekkerder...
Kus, LEXY.

Gepost door: LEXY | 14-06-04

De commentaren zijn gesloten.