04-06-04

Kamperen

Vroeger was ik in de jeugdbeweging en iedere zomer gingen we kamperen. We sliepen wel in een kamphuis, maar meestal waren er ook enkele tenten mee. Zeker wanneer we op tweedaagse trektocht gingen sliepen we in tenten. Toen we nog geen kinderen hadden was het ook normaal om zomaar ergens naartoe te rijden, te stoppen waar we zin hadden en indien we geen kamer meer vonden de tent op te zetten. Met kleine kinderen had ik liever wat meer comfort. We veranderden onze reisgewoontes en huurden voornamelijk vakantiehuisjes, heel gezellig allemaal. Onlangs begon het bij mij toch weer te kriebelen om te gaan kamperen. We spraken erover met een ervaren kampeerder en we kregen het advies een Dewaard tent aan de schaffen. De Mac onder de tenten werd gezegd. Morgen ga ik kijken naar een tweedehands Dewaard tent in Nederland. Dan nog wat kook- en slaapspullen, de auto laden en we kunnen er weer aan beginnen. Hopelijk wordt het een mooie zomer...

19:30 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

OOWWWWWwwww die voetjes !!!!! Tja ik zal zo even te denken, wat er verder in de tent gaande is......
Opeens is kamperen weer leuk, lijkt me......

Gepost door: RoberT | 04-06-04

mwa het mag nog een slechte zomer worden:1)die tenten zijn waterdicht
2)zie de reactie van Robert

Gepost door: lsmisch | 04-06-04

met de tent tenten zijn niet meer die lekke kleine mandjes. Je kunt ze zelfs met alle comfort reserveren of inrichten. Je hoeft niet meer standaard te bukken in een tent ze zijn er voor alle soorten kampeerders.

Gepost door: Sab | 06-06-04

suggestief icoontje Inderdaad Robert, een zeer suggestief icoontje.

Ik wist niet dat Nijntje dergelijke gedachten had… 

Gepost door: bartje | 06-06-04

op zolder liggen hier nog twee De Waard tenten: een vergrootte Zilvermeeuw en een gewone Zilvermeeuw. Je bent meer dan welkom om er eentje uit te proberen deze zomer. Op proef of gewoon te leen.

Gepost door: Mieke | 07-06-04

Mac? Ik hoor dat vaker over De Waardtenten. Mac/Rolls onder de tenten. Maar waarom dan eigenlijk precies? Ik zie ze wel eens staan, maar zie niet zoveel bijzonders. Alleen aan de eigenaren. Die praten vaak graag en vaag over het feit dat ze zo'n De Waard hebben. Maar waarom..

Gepost door: robtheblob | 07-06-04

Kriebels Ik vraag me af welke kriebels Nathalie juist bedoeld???????

Gepost door: Ann | 07-06-04

waarom is de waard zo goed?? Ik heb zelf jarenlang met een de waard gekampeerd (model albatros). deze tenten zijn echt superieur aan alle andere tenten die ik tot nu toe heb mogen gebruiken.

- De kwaliteit van de materialen is erg goed, in ingepakte toestand zijn ze bijna niet te tillen.
- Ze staan als een huis. Door de piramideconstructie is de tent zeer stabiel, en in geval van storm is de tent dusdanig stevig te verankeren dat deze nog gewoon blijft staan als de caravans voorbij komen waaien! en ja, dit heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen tijdens een kampeertripje naar texel.
- Ze zijn ruim, heel ruim. De albatros had 3 compartimenten, 2 slaapvertrekken en een woongedeelte. De slaapvertrekken bieden voldoende ruimte voor 2 volwassenen (per vertrek) en eventueel zou er dan ook nog een kind bij kunnen. Het woonvertrek is erg ruim en bied voldoende ruimte om een campingtafel met 4 stoelen neer te zetten en er nog gewoon omheen te kunnen lopen. De hele tent is op sta-hoogte, wat erg prettig is, en ook het in de tent koken van voedsel mogelijk maakt.
- Een ander voordeel is dat er veel accesoires verkrijgbaar zijn, zijstukken om voor de tent uit de wind te kunnen zitten, aanzetstukken voor de luifel, en nog meer...

Deze tenten zijn echt een aanrader, ondanks het hoge gewicht en de uitgebreidde opzetprocedure...

Gepost door: Frederik-jan | 28-10-04

De commentaren zijn gesloten.