12-05-04

Neem toch maar even de tijd om dit te lezen...

Mijnheer en Mevrouw kijken televisie, wanneer Mevrouw plots zegt : "Ik ben moe en het wordt laat, ik denk dat ik maar eens ga slapen." Zij gaat naar de keuken om het ontbijten voor morgenvroeg voor te bereiden, spoelt alle pop-corn bowls uit, neemt vlees uit de diepvries voor het avondeten morgen, kontroleert of er nog cornflakes zijn, vult de suikerpot, legt lepels en bowls op de tafel en zet de koffie klaar voor morgenvroeg. Dan steekt ze de was in de droogkast, steekt een andere was in, strijkt een hemd en naait er een knoop aan. Ruimt de kranten op en het kaartenspel dat nog op tafel ligt en legt het telefoonboek op zijn plaats. Ze watert de planten, maakt de wasmanden leeg en legt de handdoeken gespreid om te drogen. Ze geeuwt, rekt zich uit, en wanneer ze richting slaapkamer gaat, stopt ze in het bureau, schrijft een briefje voor de leraar van haar zoon, legt er geld bij en neemt een boek op dat op een stoel lag. Ze tekent een feestkaartje voor een vriend, schrijft er het adres op en kleeft er een postzegel op. Daarnaast schrijft ze ook nog haar boodschappenlijstje. Ze legt de omslag en het briefje naast haar tas en schrijft nog 3 dingen op het briefje die ze morgen nog moet doen. Ze gaat naar de slaapkamer, brengt een nachtcreme op haar gezicht aan, poetst haar tanden en doet haar nagels. Haar man zegt : "Ik dacht dat je ging slapen!" "Ik kom", antwoordt ze. Ze vult de bowl met water voor de hond en zet de kat buiten, dan controleert ze of alle deuren dicht zijn. Ze gaat nog eens door de kamers van de kinderen, geeft een hoestpastille aan het kind dat hoest, vervangt een lamp, legt de sokken in de wasmand en praat nog even met een van de grotere kinderen die nog zijn huiswerk maakt. Eenmaal in de slaapkamer stelt ze de wekker in, legt haar kleding voor morgen klaar. Terwijl ze dit doet, zet haar man de televisie af en zegt doodleuk :"Ik ga ook slapen", hij gaat naar de slaapkamer en gaat slapen ...Doet dit alles je denken aan iemand die je kent ??? Bovendien moet ze altijd mooi en sexy zijn, altijd lachen en goed gezind zijn!

22:59 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Niets vergeten? Tja... de arbeidsverdeling binnen het huishouden ligt nog steeds niet gelijk.
De mannen maken hun handen niet graag vuil aan onbetaald huishoudelijk werk.
Gelukkig zijn er nog wel van die dingen die de man maar al te graag doen....
..., de hond uitlaten en de vuilnis buiten zetten. Sexy huh ;)

Gepost door: Davis | 13-05-04

werken Helaas kom ik nooit aan die huishoudelijke klusjes toe. Blij dat ik nog een mama heb :-) Moederssss BEDANKT VOOR AL HET WERK! XXX

Gepost door: Tonny | 13-05-04

Verdeling? Ze hebben zeker geen Mac........

Gepost door: RoberT | 13-05-04

Beide partijen houden deze taakverdeling in stand. Het zou een goed ding zijn als de moeders eens een paar daagjes hun klusjes niet zouden doen. Dan moet manlief wel in beweging komen. Maar dat houden de meeste moeders dan ook weer niet vol. Bovendien doen de mannen het meestal niet naar de zin van de vrouwen. Of ze vinden sommige dingen gewoon onzin. Maar het is waar.... je ben nooit klaar.

Gepost door: Mieke | 13-05-04

Ze watert de planten Hebben jullie geen W.C. ?¿

Gepost door: lsmisch | 13-05-04

Seksisme Geen beter woord kan ik hiervoor vinden dan "seksisme". Toch kan de vrouw verweten worden dat ze hierop niet reageert. Ze laat het allemaal over haar begaan, alsof het haar taak is om sloef te zijn.

Gepost door: Adriaan | 19-05-04

De commentaren zijn gesloten.