02-05-04

Vondelpark

Onze deskundige gids van in Amsterdam heeft terug contact met me op genomen ivm een vraag die ik toen stelde. We bezochten namelijk het Vondelpark. Ik herinnerde me die naam wel ergens van in mijn schooltijd, maar herinnerde me het hele verhaal niet meer. Onze gids zei meteen dat het wel een of andere voetballer zou geweest zijn, bekend omwille van zijn goede rechtse. Daar deden we het dan maar mee. Gisteren kwam hij echter met een link op de proppen. De bekende voetballer werd plots de Prins der dichters. Dit vond ik trouwens wel een mooie tekst van hem: Och, d'ouders teelen 't kint en maecken 't groot met smart; het kleine treet op 't kleet, het groote treet op 't hart. (Joost van den Vondel)Maar onze gids blijft erbij, hij had een goede rechtse!

09:55 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

openluchttheater Het loont trouwens ook de moeite om een keer in de zomer te komen kijken naar het Openluchttheater in het Vondelpark. Zie ook http://www.openluchttheater.nl/

Gepost door: Mieke | 02-05-04

iJ Hahaha een voetballer. Maar als er iemand een park verdient is dat natuurlijk onze Johan.
Valt me mee dat jou gids niet verzon dat er zo veel vondelingen te vinden zijn in het park en daaarom Vondelpark is genoemd.
X Lexy.

Gepost door: LEXY | 03-05-04

tjonge Dat moet een goede gids gewest zijn,werd op de Dam veel gedamd en heet het daardoor zo?

Gepost door: lsmisch | 03-05-04

vondst Maar wten jullie of dit waar is?
'Hier ligt Vondel, zonder rouw, Hij is gestorven van de kou.'
....Joost mag het weten.

Gepost door: Davis | 03-05-04

Klein stukje Vondelparkgeschiedenis In 1864 neemt een groep particulieren, met als stuwende kracht C.P. van Eeghen, het initiatief tot de aanleg van een rij- en wandelpark. Voor dit doel wordt er moeras en weilanden aangekocht, die deels bestemd waren voor de aanleg van een station van de Staatsspoorwegen. De architect J.D. Zocher krijgt de opdracht om een ontwerp te maken.
In 1865 wordt het eerste deel van het Nieuwe Park zoals het aanvankelijk wordt genoemd voor het publiek geopend. Twee jaar na de opening van het park wordt het beeld van de dichter Vondel geplaatst. Al snel verzint de Amsterdammer de naam Vondelspark, wat uiteindelijk officieel Vondelpark zal worden.

Gepost door: Ann | 04-05-04

De commentaren zijn gesloten.