18-04-04

Amsterdam was heerlijk!

Het werd een fantastische tijd in Amsterdam! De weergoden waren ons heel gunstig gezind. Het leek wel alsof het zomer was. De tijd was kort maar we hebben toch heel wat kunnen bezoeken in Amsterdam. We begonnen onze verkenning in de wijk Oud West, mooie gebouwen daar. We bezochten het Anne Frank huis, waar ik erg van onder de indruk was. Ongelooflijk hoe die mensen het daar hebben kunnen volhouden in die kleine ruimte. Het dagboek is van heel groot belang om te weten te komen hoe die mensen zich moeten gevoeld hebben. De getuigenis van Miep, die je daar op video te zien krijgt, vond ik zeer indrukwekkend. Met het mooie weer kon een wandeling in de Jordaan natuurlijk niet ontbreken, terrasjes allom. We probeerden ook een kroket uit de muur, iets wat ik in Vlaanderen nog nooit had gezien. 's Avonds werden we door de stad gegidst door iemand die ik kende van bij macgroep. Het was natuurlijk tof om de verhalen bij bepaalde gebouwen en pleinen te horen van iemand die er regelmatig komt. We liepen o.a. over de Dam en het Leidse Plein. We gingen Japans eten, iets wat ik nog nooit had gedaan. Het met stokjes eten was niet echt aan mij besteed, maar het eten was heel lekker. Zoals alle toersiten wel zullen doen, gingen ook wij nog een stukje wandelen door de rosse buurt. Het viel me op dat er overal zoveel politie op straat was te zien. Op zaterdag genoten we eerst van een uitgebreid ontbijtbuffet en daarna doken we weer de stad in. Een bezoekje aan de gloednieuwe Apple Store, vlakbij het Centraal Station kon natuurlijk niet ontbreken. We gingen ook de bloemenmarkt bekijken. De bloemen waren er goedkoper dan bij ons en heel mooi. Om 11 uur hadden we een andere afspraak met iemand die een hele tijd heeft in Amsterdam gewoond. Opnieuw een ideale gids. Hij nam ons mee naar het Vondelpark, waar het natuurlijk heerlijk was in zo'n prachtig weertje. We genoten op het terras van het theehuis. Om wat te eten trokken we terug de stad in. Natuurlijk weer heerlijk op een terras. We wilden rond 15 uur terug vertrekken en dus was de tijd al aangebroken om Amsterdam te verlaten. We hadden geen enkele file op de terugweg en stonden in een goede 2,5 uur terug in West-Vlaanderen.

11:19 Gepost door Nijntje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Geweldig! Ik ben blij dat je zo genoten hebt van 't Nederlands cultuur. Zelf staan we natuurlijk niet stil bij het trekken van een kroketje uit de muur. Ik wist niet eens dat het een Nederlands iets was. Leuk om te lezen!

Gepost door: Vampire | 18-04-04

tja, het moest er toch eens van komen...... Ik ben blij dat je bijgestaan bent door voortreffelijke gidsen.
Zo laat Olland zich ook nog eens van een andere kant zien.

Gepost door: RoberT | 18-04-04

We waren zo dichtbij Nou dan zijn we op steenworp afdtand van elkaar verwijderd geweest want ik werk dus echt vlakbij die nieuwe macwinkel.
Drie XXX, LEXY.
Nu weet je inmiddels waar die drie kruizen nog meer voor staan...
hoeren, joints en kroketten hahahaha

Gepost door: LEXY | 18-04-04

Utrecht is ook leuk Amsterdam is een fantastische stad, dat zei ik al tegen je maar bv Utrecht is ook heel leuk. Kleiner maar daardoor overzichtelijker en leuke winkeltjes en terrasje aan de werf. Een uitstapje waard. Gidsen genoeg.

Gepost door: Mieke | 19-04-04

Vraagje ?? Wie stopt dan al die kroketten in de muur?
En kan je dat uit alle muren in Olland halen?
En hoe kan je zien dat een muur vol of leeg is,ik wil niet voor gek staan als ik het ooit probeer,en ik dan aan lege muur blijk te staan.

Gepost door: lsmisch | 19-04-04

De commentaren zijn gesloten.